mandag den 5. september 2011

San Francisco, Highway 1 og LA


Kære alle.

Vi er i dag ankommet til ”The City of Angels”, og jeg synes, der er sket så meget siden jeg skrev sidst.
Jeg starter, hvor jeg slap sidst – i San Francisco. Her blev min fødselsdag fejret med en smuk tur ud på Golden Gate Bridge. SF er ofte præget af meget tåge, men vi kunne se, at vejrudsigten for fredag d. 2 september så god ud, og virkede derfor som en perfekt dag til en tur ud på den smukke røde bro. Den nemmeste måde at komme derud på, er ved at leje en cykel, og når man er to, hvad er så mere oplagt end at leje en tandem!? Ingen af os to havde prøvet at køre på tandem før, men efter lidt begyndervanskeligheder gik det som smurt.

Som I nok også vil kunne se på billederne, så startede vi turen med klart vejr, og det var tydeligt at se broen, men jo længere vi kom hen ad broen jo flere skyer kom der ind fra Stillehavet (Golden Gate Bridge forbinder fastlandet med Stillehavet på den vestlige side og San Francisco bugten på den anden). Det var ret sjovt at opleve, at midt ude på broen var der helt tåget, vådt og blæsende, men da vi kom om på den anden side og fandt en lækker frokostrestaurant i Sausalito, var der lige så godt vejr, som det vi kom fra i San Francisco.
Sausalito er en lille turistby, der er meget præget af, at folk kommer med deres cykler fra San Francisco – så skal de have lidt frokost og købe nogle souvenirs, og er derefter parat til at tage tilbage til storbyen igen. På færgen var det igen sjovt at se, hvordan tågen væltede ind over landet omkring broen. Sejlturen startede i det skønneste solvejr, var blæsende og vådt midtvejs og sluttede med skøn sol i San Francisco igen.
Vores eftermiddagsprojekt var at komme til den mere alternative bydel ”Haight Ashbury”. Denne del er fri for nogle af de mange kædebutikker, man ellers finder, og der er en helt anden meget mere rolig og tilbagelænet stemning end i resten af den ellers meget afslappede San Francisco. Bydelen er ellers kendt for nogle fantastisk smukke gamle huse, som I også vil kunne se på billederne.
Fødselsdagsmåltidet havde vi bestemt skulle være italiensk, så vi fandt den italienske bydel, hvor vi tyede til et af Lonely Planets forslag, hvilket viste sig at være en rigtig god idé, for stemningen var rigtig hyggelig, maden fremragende og lækker vin. Rikke havde hele dagen gået og fortalt folk vi mødte i butikker, at jeg havde fødselsdag, og endelig faldt der noget af! Vi havde fra start besluttet, at vi ville have tiramisu til dessert, men da den blev serveret kom den ind med et lille lys i (og så var den endda på husets regning!)

Efter et skønt ophold i San Francisco skulle vi bevæge os de 800 km ned langs Highway 1 til Los Angeles. Dette skete med to stop – et ved Pigeon Point Lighthouse ca 80 km syd for SF og et ved Santa Barbara.
Pigeon Point er et fyrtårn, hvor der ved siden af, er bygget et hostel. Selvom vi havde forladt San Francisco, havde vi ikke forladt tågen, så det var lidt koldt, men de smukke og dramatiske klipper, kunne vi sagtens se. Rikke har kørt turen før, og hun vidste, det kunne være muligt at se søelefanter et sted i nærheden, så vi kørte til Ano Nuevo. Efter en god halv times gåtur kom vi ud til en naturvejleder, der lidt bedrøvet kunne fortælle os, at han aldrig havde oplevet så få søelefanter! Hvor der plejer at være flere hundrede, var der kun 3 i dag! Det var lidt ærgerligt, så vi så kun ryggen af én af dem. Naturvejlederne der ude, var dog meget entusiastiske, og ville utrolig gerne fortælle en masse om, hvad der ellers var at se i området, så vi fik kigget på sæler, søløver og en enkelt havodder.
Tilbage på vores hostel, var det skønt bare lige at have en eftermiddag og aften, hvor vi ikke skulle noget, men hvor man bare kunne nyde roen og læse en bog. Dertil havde vi bestilt en tid ved vores hostels hot tub – så det nød vi en god halv time med udkig ud over Stillehavet (dog i mørke!).
Søndag stod på turen ned langs Highway 1 til Santa Barbara. Det startede i tåge, men som vi kom mere sydpå, og det blev senere på dagen, så klarede det op. Det er virkelig en flot tur, hvor man langt de fleste km kører på en hylde med kysten på den ene side og bjerge på den anden. Her bliver jeg igen nødt til at ty til billederne, for det er rigtig svært at beskrive, hvordan landskabet ser ud – men flot er det.
Ved aftenstid nåede vi Santa Barbara – her kunne man virkelig mærke havne- og strandpromenadestemningen med mange turister, mange løbere langs stranden og en hel masse surfere. I dag mandag er det Labour Day, hvilket betyder, at langt de fleste har haft en forlænget weekend. Det kunne man mærke søndag aften i Santa Barbara og i dag mandag her i LA.

Efter et lille stop i Santa Barbara kørte vi længere sydpå til LA – mere præcist bor vi i Santa Monica. Turen til Santa Monica går igennem Malibu, der er en ret mondæn bydel, men MANGE STORE huse ned til kysten. Turen ind til LA gik langt nemmere end jeg havde turdet håbe, for vi slap stort set for motorvej og kunne køre ad Highway 1 ind hele vejen – meget smertefrit!

Vores hotel ligger en gade fra stranden og Santa Monica Pier, der er lidt af et cirkus, men vi har et skønt stort værelse med eget bad og eget køkken!
Efter at vi lige havde gået lidt rundt i området, fandt vi hurtigt ud af, at vi godt kunne bruge lidt sol og slappen af på stranden. Det er en meget bred strand, men jeg bryder mig ikke så meget om at bade der, for bølgerne er ret høje og voldsomme – mange surfere udnytter det også. Både Rikke og jeg var så ivrige efter at få godt med sol, så vi glemte solcremen, og ligger her til aften begge to med en god rød kulør, der forhåbentlig køler lidt ned snart og bliver brun!!
I morgen skal vi til Hollywood, men ellers er planerne for resten af opholdet i LA ikke helt fastlagt. Onsdag tager vi tilbage til San Diego! Det er utroligt, at vi allerede er nået dertil. Søndag tager Rikke hjem MEN der er heldigvis næsten en uge til endnu!

Næste gang jeg skriver bliver formentlig fra San Diego, og jeg glæder mig til at fortælle om resten af LA og mere om, hvordan San Diego er. Det hotel Rikke og jeg skal bo på, ligger ret tæt på der, hvor jeg selv skal bo, så det bliver godt at komme til at lære det område at kende.

Jeg håber stadig, I alle har det rigtig godt derhjemme!

De kærligste hilsner fra en noget solbrændt
Sofie

1 kommentar: